Aanbod

misschien merk jijzelf en/of je omgeving een of meerdere van zaken op bij je kind vanop onderstaande lijst :

  • een ongelofelijk geheugen, over herinneringen of weetjes die ze ooit eens hebben gehoord
  • de leeftijdsindicatie voor speelgoed lijkt vaak niet te kloppen voor jouw kind
  • op school spreekt men van een heel makkelijk en aangenaam kind maar thuis zijn er vaak woede-uitbarstingen
  • je merkt een groot verschil tussen wat je kind thuis kan en wat hij/zij op school laat zien
  • je kind vindt het moeilijk om nieuwe dingen te proberen
  • je kind is heel intens, dit kan zich bijvoorbeeld uiten via sterke emoties en/of een grote passie

Deze lijst is zeker niet eindig, het zijn maar enkele voorbeelden. Als jij bepaalde zaken herkent en/of je hebt een vermoeden van een ontwikkelingsvoorsprong, Meer- of hoogbegaafdheid kunnen er bepaalde vragen, onduidelijkheden of onzekerheden bij jou opkomen.
Hieronder vind je een overzicht van de diensten die ik aanbied.

Ik voorzie de mogelijkheid tot een kort telefonisch kennismakingsgesprek waarbij jij kan aftoetsen of ik iets voor jou kan betekenen.

Individuele begeleidingen

Het opvoeden van (vermoedelijk) meerbegaafde, hoogbegaafde of hoogsensitieve kinderen is niet altijd evident. De combinatie van intense emoties en frustraties kunnen ervoor zorgen dat de spanning binnen je gezin kan oplopen. De goedbedoelde adviezen van anderen lijken niet te werken, wat voor nog meer onzekerheid kan zorgen… Je hebt het gevoel dat je vast zit en dat je op zoek bent naar concrete handvatten en tips om terug meer rust te ervaren binnen het gezin.

Binnen een individuele begeleiding neem ik de tijd om te luisteren naar jouw persoonlijk verhaal. samen onderzoeken we waar je nood aan hebt. Op basis daarvan probeer ik je vraag te verduidelijken en zoeken we samen naar waar jij en/of je gezin nood aan hebt. We bekijken dan samen of ik je kan helpen, zowel binnen Bloom Together of daarbuiten.

Voor een eerste gesprek voorzie ik zeker anderhalf uur en dit kost 75€. Dit kan zeker gecombineerd worden met een gratis telefonische of online kennismaking. Voor de volgende gesprekken wordt 30€ per half uur gerekend, standaard voorzie ik 60 minuten per gesprek, tenzij jullie dit anders aangeven. De inhoud van dit gesprek hangt af van jullie vragen. Ik voorzie steeds een kort verslag van het gesprek dat ik jullie nadien digitaal bezorg.

Gesprekken kunnen doorgaan bij mij in de praktijk, online of op verplaatsing (vb. bij jullie thuis)

Hulp bij school trajecten

“Jouw kind is hoogbegaafd, dan kan die op school alles direct en heeft hij constant goede punten. Wat een luxe, die van ons moet echt hard zwoegen om het te begrijpen.”

“Uitbereidingstaken zijn (nog) niet aan de orde want hij maakt nog heel wat fouten tegen de basisoefeningen”

“Een kleuter die kan lezen… die ouders zijn zeker de hele tijd bezig met letters en leren lezen aan haar op te dringen.”

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, verloopt het schoolse traject van meer- en/of hoogbegaafde kinderen niet altijd even vlot. Dit kan verschillende redenen hebben. Uiteindelijk is er vaak de noodzaak aan een gesprek met school

  • maar hoe begin je daar nu aan, misschien vind je het wel moeilijk om dit gesprek op gang te brengen op basis van je vermoedens
  • wat zijn de mogelijkheden?
  • wat kan of mag je verwachten van school?
  • Waar kan iemand extern mee hlpen? En waar vind ik die dan?

Deze vragen zijn allemaal heel normaal. Je kan bij mij terecht om een gesprek met school voor te bereiden, eens de gedachten en mogelijkheden op een rijtje zetten om voorbereid naar school toe te gaan en op voorhand bepaalde zaken aan te stippen die voor jullie heel belangrijk zijn, of net een breekpunt kunnen zijn.
Indien je dit wil, kan ik meegaan als onafhankelijke partij of om samen met iemand met kennis het traject van je kind te ondersteunen. Hierbij is het zeker niet de bedoeling om met getrokken wapens naar school te gaan maar om juist samen, in verbinding en met de noden van het kind voorop, alle puzzelstukjes te leggen om jou kind op de best mogelijke manier te helpen. Zodat school ook een leuke plek wordt voor jouw kind.

Er worden hier dezelfde tarieven en tijdsmarges voorzien als bij de individuele begeleidingen.
Voor een eerste gesprek voorzie ik zeker anderhalf uur en dit kost 75€. Dit kan zeker gecombineerd worden met een gratis telefonische of online kennismaking. Voor de volgende gesprekken wordt 30€ per half uur gerekend, standaard voorzie ik 60 minuten per gesprek, tenzij jullie dit anders aangeven. De inhoud van dit gesprek hangt af van jullie vragen. Bij verplaatsingen wordt er een verplaatsingsvergoeding aangerekend. Je ontvangt na afloop een verslag. Zowel van de individuele gesprekken als van de gesprekken op school.

Ouderbijeenkomsten

De ouderbijeenkomsten gaan door in kleine groepen en zullen steeds gaan over een afgebakend onderwerp. DE duurtijd wordt voorzien op ongeveer 2u. Je kan de verschillende onderwerpen vinden op de planning.

Er wordt tijdens de bijeenkomst eerst een kort theoretisch kader geschept en nadien is er de mogelijkheid om met andere ouders in gesprek te gaan. Op die manier kan je leren van andere ouders, hoe zij dit deden, waar zij hulp bij vonden,… of je eigen input geven over een bepaald onderwerp.

Ik tracht vooral verbinding te creëren en een plek te bieden waar iedereen zich veilig voelt om zonder oordelen te praten over zijn of haar verzuchtingen.

Mogelijke onderwerpen kunnen bijvoorbeeld zijn: omgaan met intense emoties, meerwaarde van een IQ test, omgaan met faalangst, omgaan met onderpresteren, …
Omdat ik echt wil uitgaan van de vragen van de ouders, kan je ook steeds een voorstel doen van een thema of vraag waar jij tegenaan loopt.

De kostprijs voor deze bijeenkomst bedraagt 20€ per persoon.

Spelotheek

Aan de begeleidingspraktijk is ook een spelotheek gekoppeld. Deze is toegankelijk voor alle ouders en hun kinderen. Er is hiervoor geen begeleidingsverplichting.

Vaak is het zo dat meer- en/of hoogbegaafde kinderen zaken heel snel doorzien en hebben hierdoor veel nood aan nieuwe input. Het is niet altijd evident om hierin mee te gaan en dit heeft ook vaak een hoge kostprijs. Aan deze behoefte wil ik graag tegemoet komen door heel wat materiaal, speelgoed en puzzels, … aan te bieden voor verhuur.

Zoals ik hierboven al heb vermeld is onze spelotheek toegankelijk voor alle ouders en alle kinderen. In onze huidige maatschappij denkt ik dat het belangrijk is om rekening te houden met een duurzaamheid. Bij speelgoed vind/vond ik dit zelf een moeilijke afweging voor onze kinderen. Je wil wel nieuw speelgoed aanbieden aan de kinderen om tegemoet te komen aan de nieuwe input maar kwalitatief speelgoed heeft vaak een hoge aankoopprijs. Soms is het ook zo dat er iets nieuws wordt aangekocht maar dat het dan toch niet zo’n succes blijkt.

Er wordt in de spelotheek ook Legosets aangeboden. Vaak worden sets maar 1 keer gebouwd en worden deze daarna ten toon gesteld op een kast en worden ze na verloop van tijd terug opgeborgen in een doos wat natuurlijk zonde is. Via de spelotheek kan je bijvoorbeeld tijdens vakantieperiodes een set huren. Zo kan er een bepaalde periode mee gespeeld worden en kan deze daarna terug gebracht worden. Daarnaast zitten ook smartgames, puzzels en andere zaken in het aanbod.

De webshop achter de spelotheek is nog in opbouw. Hopelijk kan deze in gebruik genomen worden in de loop van de maand juli 2024.