Ouderbijeenkomsten

DataOnderwerp
31/08/2024 van 10u – 12uTry out : Hoogbegaafdheid en het nut van onderwijsaanpassingen
21/09/2024 van 10u – 12uTry out : Vermoeden van ontwikkelingsvoorsprong, meer- of hoogbegaafdheid, en nu?

Als zoekende ouder van een (vermoedelijk) meer- of hoogbegaafd kind kan het soms een uitdaging zijn om met andere ouders ervaring uit te wisselen. Soms ben je op zoek naar theoretische en praktische informatie en heb je nood om even te ventileren of ideeën uit te wisselen met andere ouders die zich net in dezelfde situatie bevinden als jij.

Ongeveer 1 op 25 kinderen is hoogbegaafd (wat neerkomt op ongeveer 1 kind per klas). Het vinden van ouders in een gelijkaardige situatie kan voor jou en je gezin een enorme meerwaarde zijn. Je vindt erkenning, je hoort dat het niet alleen bij jou of jouw kind zo gaat en zorgt er voor dat je je begrepen voelt. Tijdens mijn eigen zoektocht heb ik dit toch zo ervaren. Daarom organiseer ik via Bloom Together op regelmatige basis ouderbijeenkomsten.

De bijeenkomsten bestaan uit twee delen. Eerst is er een kort theoretisch kader en daarna gaan we via stellingen en praatkaarten met elkaar in gesprek. De ouderbijeenkomsten gaan door in een gezellige en huiselijke omgeving. Er is bewust gekozen om de groep te beperken tot maximaal 10 personen.

Vind je het niet zo evident om dit in groep te bespreken maar wil je toch meer weten over het thema? Contacteer mij gerust voor een individuele afspraak.

Ouderbijeenkomst 31/08/2024
Met de start van het nieuwe schooljaar voor de deur heb ik gekozen voor het onderwerp “Hoogbegaafdheid en het nut van onderwijsaanpassingen”. De bedoeling is dat er een korte toelichting wordt gegeven over hoogbegaafdheid met nadien een extra belichting op de mogelijke onderwijsaanpassingen en het nut of de meerwaarde hiervan. Omdat het niet altijd even makkelijk of evident is om dit ter sprake te brengen op school zal dit ook aan bod komen. Op die manier horen jullie ervaringen van andere ouders en kunnen er hopelijk tips en tricks opgedaan worden voor jouw specifieke situatie.

Ouderbijeenkomst 21/09/2024
Tijdens de ouderbijeenkomst op 21/09/2024 zal ik wat dieper ingaan op wat een ontwikkelingsvoorsprong, meer- of hoogbegaafdheid nu precies inhoudt en wat je kan doen als je hiervoor een vermoeden hebt bij jouw kind. Er bestaan immers heel wat vooroordelen over hoogbegaafdheid en dit brengt vaak een aantal misverstanden met zich mee. Wat ik je alvast kan vertellen is dat het niet altijd samengaat met topprestaties op school en dat het ook veel ruimer is dan de schoolse of intellectuele prestaties. Benieuwd? Van harte welkom!